Anneke Meiners
LinkedIn-profiel van Anneke Meiners weergeven Follow annekemeiners on Twitter


Over mijHallo, ik ben Anneke Meiners, geboren in 1963 en getogen onder d'Olle Grize in Groningen.

Mijn Opstellingenwerk begon in 2008 op Terschelling met een enkele workshop en is uitgegroeid tot een praktijk in Noord Nederland die voor mensen het verschil maakt. Ik wil er nog lang mee doorgaan.

Meer weten?

In vogelvlucht: ik ben de oudste van vijf zussen, studeerde theologie en werd geestelijk verzorger in het ziekenhuis te Winschoten, waar ik ook onderwijs gaf aan verpleegkundigen in opleiding. Daarna koos ik voor heel wat anders: varen op de Bruine Vloot, als scheepsmaat het Wad over. Later woonde ik op Terschelling en gaf er les in levensbeschouwing en kindermeditatie, totdat ik met opstellingen in aanraking kwam en ermee ging werken. Ik ben getrouwd met Sytze Ypma, hij is predikant. We wonen in Franeker en hebben samen drie kinderen, van wie er twee de deur uit zijn.

Ik houd ook van schrijven. Ik schrijf poëzie voor het Nieuw Liedfonds. Verder schreef ik in 2010 een systemische scheurkalender onder de titel Zielsverbanden. Op Twitter schrijf ik zo nu en dan een #Opstellingendicht .

Mijn opleiding

Voor mijn systemische opleiding reisde ik over het spoor naar Duitsland, naar Ingrid Dykstra in Hamburg. In haar praktijk voor systemische kindertherapie heb ik geleerd hoe urgent het is om altijd de kinderziel in het oog te houden.
Daarna volgde ik bij Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder aan het Bert Hellinger Instituut in Groningen meerdere opleidingen Systemisch Werk. Van hen heb ik geleerd om intelligent en met zelfvertrouwen in dit vak te staan. “Serieus, zorgvuldig, professioneel, passievol”. Dat zijn kwalificaties die ik daar kreeg.

En dan nog dit:

Er zijn veel mensen die met opstellingen werken. Ieder heeft zijn of haar eigen achtergrond, aanpak en sfeer. Mijn aanpak is gebaseerd op basisprincipes van het werk van Bert Hellinger en heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een eigen vorm. Die is het beste samen te vatten als een reis langs de kracht- en knelpunten van iemands systeem, precies zover als nodig is voor het dringendste.


Welkom bij Opstellingenwerk Anneke Meiners* foto Die2Fotografie